IMG-20171216-WA0003

Tucson, Unesco-stad van de gastronomie

TUCSON, Arizona – Als het dan om eten gaat, zijn ze het in ShookSon (de oude Indianennaam) wel met elkaar eens: je moet een Sonoran hotdog proberen, want je moet die gastronomie niet alleen zoeken in de luxere restaurants Down Town. Nee, het hoogtepunt is een streetcar op de hoek van de 22ste straat met Avenue 6, waar het terras bestaat uit drie plastic tafeltjes en je zelf blikjes fris uit de koelbox moet pakken.

De Mexicaanse broers Gerardo en Jesus Maciel maken hier voor drie dollar de beroemde delicatesse. Een broodje van de grill vullen ze met een worstje, bruine bonen, ui, tomaat en een streep mayonaise. Naar eigen inzicht voeg je daar guacamole, gebakken champignons, geraspte cheddar en pikante saus aan toe.

Lees verder in Bouillon! Magazine