Wijnomfietsen in de Napa Valley

Wie dacht dat de Amerikanen alleen maar hamburgers eten en cola drinken zal blij verrast zijn na een bezoek aan de Napavallei. Op een uur rijden ten noordoosten van San Francisco staan in de Napavallei glooiende heuvellandschappen vol wijnranken en zijn de neon logo’s van Starbucks en Burger King die alle steden van oostkust tot westkust zo tekenen opeens ver verwijderd.

Tussen de velden in staan de wijnboerderijen, die met hun architectuur van stenen muren en verwijzingen naar middeleeuwse kastelen in het ontwerp duidelijk zijn beïnvloed door Europa. Het is dan ook geen verrassing om te horen dat veel wijnboeren in de vallei Franse migranten zijn; zowel in het begin van wijnmaken in de Nappavallei trokken in de helft negentiende eeuw als in de afgelopen decennia trokken zij deze kant op. Inclusief hun expertise en kennis.

[…]

Gepubliceerd in Bouillon Magazine nummer 60