De uittocht van de Boliviaanse klimaatvluchteling

Gepubliceerd in OneWorld op 15 februari 2016

Het Poopómeer, het één na grootste meer van Bolivia, droogde afgelopen jaar volledig op. Een ecologische ramp die de lokale bevolking, de Uru, uit het gebied verdrijft. De hoofdschuldigen: mijnbouw en klimaatverandering.

Reportage – “De regen is verdwenen”, vertelt de 72-jarige Clemente Solíz, die in het dorpje Uru Llapallapani aan de rand van het voormalige meer woont. “Wat ermee is gebeurd? Dat weet alleen God.” Solíz is een van de ongeveer tweehonderd overgebleven inwoners van het dorpje. De andere helft is vertrokken naar steden in de buurt: hun leven als vissers konden zij niet volhouden, en van de paar planten die wel op de zoutvlakte groeien kunnen zij niet overleven.

Lees verder op OneWorld