Kleurt rood Arizona deze verkiezingen blauw?

“Señorita Arita? Hoe gaat het? En hoe is het met uw familie?” Minutenlang luistert de twintigjarige Alexis Rodriguez aan de telefoon, waarna hij ter zake komt. “We hebben morgen een evenement. We plakken bumperstickers, komt u ook? Oké, heel fijn. See you mañana.”

Het kantoor van Promise Arizona, een organisatie die zich normaal gesproken hard maakt voor de rechten van latino’s in de Verenigde Staten, is in de aanloop naar de verkiezingen praktisch veranderd in een Democratisch campagnebureau: op tafel staan Amerikaanse vlaggetjes, naast een flyer met kiezersinformatie. Rodriguez spreekt alweer de volgende op zijn bellijst, bij wie hij ook weer eerst naar de familie vraagt. Na het gesprek legt hij uit: “Onze omgang met iedereen is vriendschappelijk en intiem. Zo zijn latino’s.”

Lees verder bij Trouw