De senaatsrace in de VS wordt beslist in Georgia, en daar zijn ze verkiezingsmoe

Op een parkeerplaats achter een advocatenkantoor in een straat vol studentenhuizen staat een partytent: op de tafel liggen flyers, uit de speakers knalt salsamuziek. Een man of tien danst om beurten, terwijl af en toe iemand met de auto langskomt om een stapel flyers mee te pakken.

De 21-jarige Arteen Afshar, die hier in studentenstad Athens in de Amerikaanse staat Georgia politicologie studeert, is een van de lokale organisatoren van de Jonge Democraten. Ze moet een beetje lachen om de magere opkomst deze zondagmiddag. “Na de verkiezingen van november is het moeilijk om mensen enthousiast te houden. Maar of Biden straks kan regeren, hangt van de Senaatsrace in Georgia af. Dat is Amerika: landelijke politiek wordt bij kleine lokale verkiezingen bepaald.”

Lees verder bij Trouw