Een verscheurde familie in de verscheurde VS

Dat haar geboortedorp Prescott er mooi bij ligt, in een vallei vlakbij de bergen van roodgekleurd steen waaruit een groot deel van het noorden van Arizona bestaat, zegt de 36-jarige Christina Aspa niet zo veel meer. Voor haar is het vooral een dorp, met alles wat daarbij komt kijken op het Amerikaanse platteland: streng religieus, diep conservatief en ver weg van de wereldse drukte van miljoenensteden waar zo veel valt te doen en ontdekken.

Ze gaat er niet meer graag naartoe. Toen ze in 2012 in Phoenix ging studeren – eerst filosofie en psychologie, later interieurdesign – kwam ze in aanraking met een andere wereld dan het keurslijf van evangelisch christendom waarin ze opgroeide. Daardoor is er een politieke kloof tussen haar en haar familie ontstaan: zij stemt Democratisch blauw, het merendeel van haar familie Republikeins rood.

Lees verder bij Trouw