President Biden? Trumpstemmers voelen er weinig voor

Op de dag nadat Joe ­Biden door de grote Amerikaanse nieuwsmedia is uitgeroepen tot de volgende president van de Verenigde Staten, staan er nog enkele demonstranten op de trappen voor het staatscapitool in Harrisburg, Pennsylvania. Met vlaggen in hun handen kijken ze trots om zich heen. Voorbijrijdende Trump-supporters toeteren, wie tegen Trump is draait het raampje open en roept: “Ga naar huis. Hij heeft verloren”, om lachend verder te rijden.

Na de drukte van voorgaande dagen lijkt dit het moment dat het besef begint in te dalen. Het land moet verder, onder president Joe Biden en vicepresident Kamala Harris. Onder een regering waarvan Trump en zijn campagneteam maandenlang hebben geroepen dat die Amerika de vernieling in zal helpen en een vorm van communisme zal invoeren.

Lees verder bij Trouw