Washington viert feest: ‘Dit is het einde van Donald Trump’

Een raam zwaait open en een vrouw leunt naar buiten, juichend. Van verderop klinkt nog meer gejuich, dwars door de woonwijk. Een groepje jongeren dat staat te basketballen kijkt verbaasd om zich heen – zonder telefoon op zak in hun sportkleren weten ze niet wat er gebeurt. Maar eigenlijk weten ze het wel: Joe Biden is zojuist door verschillende media uitgeroepen tot winnaar van de Amerikaanse verkiezingen.

Met winst in Pennsylvania ter waarde van twintig kiesmannen, heeft Biden die magische grens van de 270 overschreden. Terwijl Trump en zijn team vast al de messen slijpen voor verdere juridische strijd, zijn er naast Pennsylvania volgens verschillende zenders nog enkele andere staten die vrijwel zeker blauw zullen kleuren op de electorale kaart.

Lees verder bij Trouw