Jessica (36) reist van de ene naar de andere coronabrandhaard

Al voordat de pandemie uitbrak, werkte de 36-jarige Jessica Yanko als reizende verpleegkundige. Na haar opleiding wilde ze meer van de Verenigde Staten zien dan alleen haar thuisstaat Virginia. Dus schreef ze zich in bij een uitzendbureau, dat haar sindsdien in periodes van altijd dertien weken in verschillende ziekenhuis plaatst.

Wat voor haar een aantal jaren lang een prettige manier was om haar land te zien, werd heel wat anders toen ze afgelopen maart aan het begin van de Amerikaanse corona-uitbraak op een intensive care in Connecticut werd geplaatst. Het was een groot ziekenhuis, dat overweldigd werd door coronapatiënten die links en rechts werden binnengebracht. Waar Yanko voorheen af en toe met een sterfgeval te maken had, zag ze opeens zomaar tien mensen per dag overlijden. Het was een storm waar ze totaal niet op was voorbereid.

Lees verder bij Trouw