In Portland gaan de Black Lives Matter-protesten door, en niet iedereen is daar blij mee

Zodra de ramen overal zijn dichtgetimmerd met spaanplaat, weet je dat je in het centrum van Portland bent. Waar de demonstraties na de dood van George Floyd – gestikt onder de knie van een politieagent – intussen uit de meeste Amerikaanse steden zijn verdwenen, is in deze stad aan de Amerikaanse westkust het protest nooit opgehouden.

Overdag komen met regelmaat groepen bijeen, in vreedzame Black Lives Matter-protesten. ’s Avonds komt een kleinere kern demonstranten, gekleed in het zwart en gehuld in capuchontruien. Bewoners kunnen je vertellen: dan bestaat de kans van ingeslagen ramen en bekladde muren. Dat het Witte Huis intussen is betrokken door Joe Biden maakt weinig uit. Een graffitileus op het federale gerechtsgebouw vat die gedachte samen: ‘Nieuwe president, zelfde imperialisme’.

Lees verder via Trouw