Van long covid herstellen aan de Spaanse costa (maar of het helpt?)

Het is even slingeren over de bergwand omhoog vanaf kustplaats Benidorm, soms langs een steile afgrond, maar eenmaal boven word je beloond met een fenomenaal uitzicht tot aan zee. De gebouwen van Marnes Health Clinic hebben witte muren, afgewerkt met bakstenen randen. Aan het zwembad liggen mensen te ontspannen, een jongen staart schijnbaar in gedachten voor zich uit. In de foyer hangen rustgevende foto’s van bospaden.

We zijn hier bij de kliniek van de Vlaamse arts Peter Aelbrecht, die in 2019 Marnes Health Clinic in Spanje opende met als doel mensen met burn-out en depressie te helpen. Erkend door de Nederlandse ggz als ­kliniek – en daardoor vergoed vanuit de ­basisverzekering voor bijvoorbeeld de ­behandeling van depressie – heeft Marnes sinds kort een nieuw behandelprogramma: long covid, de chronische klachten die ­sommige mensen ervaren na een corona-­infectie.

Lees verder bij Trouw