Het gevoel van een arbeiderswijk

Het begint al buiten op straat. Op een blok van het stadion komen de supporters van Rayo Vallecano samen, met honderden tegelijk. De sjaaltjes in het rood met wit van de club, het gezang; alles dat je in een voetbalstadion verwacht is hier eigenlijk al aanwezig. Aluminiumwerker Luis Sánchez Garcia geniet volop. “Dit is het gevoel van een arbeiderswijk”, zegt hij, met een blikje Mahou-bier in zijn hand. “We zijn trots. Of we nu straks winnen of niet.”

Rayo Vallecano is de derde club uit Madrid in de Primera Division, naast de wereldberoemde reuzen Real Madrid en Atletico de Madrid. Met de trouwe kern van supporters begon Rayo het seizoen vol energie, en ook na een aantal nederlagen gaan ze deze wedstrijd nog in als nummer elf van de twintig. Ook al wordt het deze zaterdagavond, tegen Real, een beetje David tegen Goliath, hier op straat gelooft men erin.

Lees verder bij Trouw