Californië, maar dan betaalbaar

Salgueiro da Lomba, Portugal – Met warme wind in het gezicht, hobbelend over zandwegen, rijden Bill Mauro en Marcus Laurence de berg achter hun huis op. Ze komen langs een dorpje waar de huizen op authentieke wijze van in elkaar gepast lokaal steen zijn gemaakt, twijfelen over een pad en gaan omhoog door tot de top. De beloning is een uitzicht: 360 graden van heuvels en bossen. Tevreden zetten zij de motoren van hun quads uit en doen hun helmen af.

Dit is hoe de twee Amerikanen hier in Portugal het liefste hun dagen doorbrengen. De omgeving verkennend, genietend van de vrijheid die hun nieuwe leven hen heeft gebracht. Hier, met de zoetkruidige geur van eucalyptusbossen in je neus, is het niet moeilijk hun migratie te begrijpen. Maar, zo vertellen de Amerikanen nu het motorgebrul heeft plaatsgemaakt voor fluitende vogels, zelf kunnen ze het soms nog maar amper begrijpen.

Lees verder bij Trouw