Lokale bevolking wil voorkomen dat de Pyreneeën een toeristisch pretpark worden

De lange latten onder, frisse lucht in de neus, een verbluffend uitzicht over een vallei. En daarna uiteraard hop, omlaag, hangend in de bochten met de adrenaline door je lichaam. Voor velen is er geen betere manier om zich één met de natuur te voelen dan tijdens het skiën: langs de bergwand omlaag, waarbij de versnelling alleen door de motor van de zwaartekracht wordt gegenereerd.

In de Spaanse deelstaat Aragón, op de grens met Frankrijk, vond de deelregering het dan ook een goed idee om twee skigebieden in de vallei bij de rivier Canal Roya met elkaar te verbinden via een nieuwe cabinelift. De skipistes van Formigal en Astún, die ruim vijf kilometer uit elkaar liggen, zouden op die manier eenvoudig te bereiken zijn voor skiërs.

Lees verder bij Trouw