Málaga haalt Silicon Valley naar de Costa del Sol

Vanaf het dakterras van Terraza La Merced is het uitzicht spectaculair. Eerst de rommelige daken van de stad, daarachter de heuvel met daarop het Castillo de Gibralfaro: een veertiende-eeuws Moors kasteel. ’s Avonds wordt deze ruïne van onderaf verlicht, waardoor het op een bijna onheilspellende manier boven het centrum van Málaga uittorent. Nadat de eerste mensen hier op het dakterras zijn binnengedruppeld en met een drankje staan te kletsen, introduceert de organisator van het evenement zichzelf.

In een corporate-outfit – trui over een overhemd, haar in een strakke scheiding – vertelt de Duitse Andreas Hofmann dat hij een netwerk van spirituele ondernemers is gestart om gelijkgestemden bij elkaar te brengen. Op een luchtige manier zoals vanavond, met een drankje in de hand uitkijkend over de daken van de stad, maar ook bij cursussen en zo nodig bij een-op-eensessies met Hofmann zelf. Als je hier en daar een praatje maakt, is het nog lastig om gelijk te zien wat deze groep bij elkaar brengt: er is de Roemeense vrouw die op afstand in de IT werkt, er is een Brit die via astrologie voorspellingen doet over de fluctuaties in de bitcoinprijs. En een Poolse twintiger strak in pak vertelt dat hij vanuit een Pools makelaarskantoor hier panden opkoopt om te verhuren, want Málaga is booming.

Lees verder bij Trouw